logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Олена Зеленська стала першою дружиною іноземного лідера держави, яка виступила в Конгресі США

21-07-2022 14:24873

Олена Зеленська стала першою дружиною іноземного лідера держави, яка виступила в Конгресі США
Фото: president.gov.ua

Під час візиту до Сполучених Штатів Америки дружина Президента України Олена Зеленська виступила в Конгресі, законодавчому органі США. 

Олена Зеленська стала першою дружиною лідера держави, яка виступила в Конгресі США. Вона звернулася до конгресменів від імені українських матерів і дітей та всіх громадян, які загинули чи постраждали від російської агресії, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Перша леді відзначила внесок кожної американської родини, Конгресу, Президента Джозефа Байдена у здатність України протистояти ворогу й захистити життя мільйонів українських громадян.

«Ви допомагаєте нам дуже потужно. Поки росія вбиває, Америка рятує. І ви маєте це знати. Дякуємо вам», – зауважила вона.

Водночас Олена Зеленська зробила акцент на тому, що війна ще не закінчилась і росія продовжує свій терор.

«Я зараз прошу річ, яку б ніколи не хотіла просити. Я прошу у вас зброю! Зброю не для того, щоб нести війну на чужу землю, а щоб захистити свій дім і право прокидатися в ньому живими. Я прошу у вас системи протиповітряної оборони, щоб ракети не вбивали дітей у їхніх візочках. Щоб вони не руйнували дитячі кімнати й цілі сім’ї», – сказала Олена Зеленська.

Вона закликала американський народ допомогти спинити терор проти українців, і це «буде нашою спільною великою перемогою в ім’я життя, свободи й прагнення до щастя кожної людини та кожної родини».

В Офісі президента зазначили, що Володимир Зеленський, який дивився пряму трансляцію виступу першої леді, переконаний, що візит його дружини стане вагомим внеском у поглиблення співпраці між країнами.

Він висловив сподівання, що звернення першої леді до американських парламентарів та урядовців спонукатиме їх до ухвалення важливих рішень на підтримку нашої держави та збільшення допомоги для захисту українців від російського вторгнення.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news