logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
22/03
2 ...

Іван Собко: Заклади культури повинні повноцінно функціонувати

27-07-2022 20:10767

Іван Собко: Заклади культури повинні повноцінно функціонувати
Фото: пресслужба ЛОВА

Заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко зустрівся з керівництвом громад та представниками відділів культури громад Яворівського району.

Як інформує департамент з питань культури, національностей та релігій ОВА, учасникам зустрічі наголосили на важливості:

  •         Покращення комунікації
  •         Реалізації спільних проєктів
  •         Ефективності роботи мережі
  •         Допомоги внутрішньо переміщеним особам, які потребують бодай тимчасового житла, шляхом облаштування ліжкомісць

«Сьогодні на часі докладати більше зусиль для співпраці  громад між собою. Це дозволить реалізовувати спільні проєкти, активно працювати і розвиватися.

Керівництво Львівської ОВА ставить чітке завдання – має бути результат. Заклади культури повинні повноцінно функціонувати, залучати глядача. Якщо цього немає, постає питання, чи вжиті всі необхідні заходи для роботи закладу на повну», - зазначив Іван Собко.

Він наголосив, що важливим є формування стратегії розвитку культури в області, але без чіткого розуміння ситуації в районах розробити її буде неможливо.

«Маємо мати розуміння, скільки мистецьких чи музичних шкіл потребує громада. Можливо достатньо однієї, а можливо більший запит буде на школи музичні. Діти мають мати вибір і можливості розвивати свої здібності», - додав заступник начальника Львівської ОВА.

Також обговорили питання, пов’язані з розселенням внутрішньо переміщених осіб у приміщеннях закладів культури, фінансово-господарську діяльність, стан фінансування та капіталовкладень. Так, керівників відділів культури закликали проінспектувати приміщення, які не використовуються і підлягають реконструкції, для облаштування у них тимчасового житла для ВПО.

Нагадаємо, днями відбулася зустріч профільного заступника начальника Львівської ОВА з керівниками громад і відділів культури Дрогобицького району щодо ефективності роботи мережі та організації мистецьких подій.

Leopolis.news