logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

На вулиці Вернигори на місці приватних садиб збудують житловий будинок на 25 квартир

01-08-2022 17:03949

На вулиці Вернигори на місці приватних садиб збудують житловий будинок на 25 квартир

На затишній вулиці Вернигори у Залізничному районі Львова, що бере початок від вулиці Голубовича у напрямку вулиці Олени Степанівни, замість двох двоповерхових будинків садибного типу під номером 17 і 19 хочуть збудувати багатоквартирний будинок на 25 квартир.

Замовник будівництва надихнувся успішним комерційним проєктом зведення 6-поверхового будинку поруч, під №23, і пристав на проєкт, який передбачає каскадний варіант будівлі на 4, 5 і 6-поверхів. Під усім будинком передбачено паркінг і місця для укриття на випадок військової загрози.

Дві ділянки, на яких планується будівництво, мають загальну площу 15 соток, знаходяться в зоні Ж-2 і межують з одного боку з дитячим майданчиком, а з іншого трьохповерховим будинком старої історичної забудови, який у разі реалізації проєкту буде затиснутий з обох боків новозбудованими багатоповерхівками.

Містобудівний розрахунок будівництва цього багатоквартирного будинку був представлений на засіданні архітектурно-містобудівної ради 25 липня. Розробником проєкту є ТзОВ «Шеремета Архітект Груп», а замовником фізична особа гр. О. Процик. Під час представлення проєкту члени містобудівної ради пропонували розділити будинок на дві секції, а також змінити фасад на менш агресивний задля досягнення гармонії зі старою забудовою.

Марічка МУХА, для Leopolis.news