logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

В Україні опублікували перші рейтингові списки вступників

03-08-2022 15:18496

В Україні опублікували перші рейтингові списки вступників
Фото: vchasnoua.com

З метою інформування вступників, батьків і громадськості про конкурсну ситуацію в закладах вищої освіти, Інформаційна система «Вступ.ОСВІТА.UA» розпочала публікацію рейтингових списків абітурієнтів, які подають заяви до вишів.

Про це пише Osvita.ua.

Оновлення системи відбуватиметься тричі на добу. Станом на ранок 03 серпня до закладів освіти вже подано понад 218 тисяч заяв від вступників.

Зокрема, абітурієнти, які вступають для здобуття ступеня бакалавра або магістра медицини, вже подали понад 31 тисячу заяв.

Загалом Вступ.ОСВІТА.UA надає інформацію про більше ніж 80 тисяч цьогорічних конкурсних пропозицій від усіх закладів вищої освіти України, що здійснюють прийом абітурієнтів для здобуття ступенів фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра, бакалавра або магістра.

Зокрема, на сайті доступна інформація про складові конкурсного бала для вступу на ту чи іншу спеціальність, ліцензовані обсяги, коефіцієнти, що застосовуються до конкурсних балів вступника тощо.

Окрім того, на сайті розміщена актуальна контактна інформація закладів освіти, а також файли з правилами прийому до кожного закладу вищої освіти.

Також онлайн-платформа надає доступ до статистичної інформації вступної кампанії 2021 року, що допоможе абітурієнтам зорієнтуватися й оцінити можливості вступу на ту чи іншу спеціальність кожного закладу освіти.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news