logo
28/03
2 ...

Учениця загиблого на війні вчителя Івана Макара склала ЗНО з історії України на 200 балів

05-08-2022 15:00791

Учениця загиблого на війні вчителя Івана Макара склала ЗНО з історії України на 200 балів

Випускниця Стрілківського ліцею, що на Самбірщині, Юлія Макаревич показала найвищий рівень знань з історії під час цьогорічного ЗНО – 200 балів.

До 24 лютого їй та одногрупникам викладав предмет педагог Іван Макар. З перших днів повномасштабного вторгнення росії він став на захист України, полишивши уроки історії. На жаль, Іван загинув у березні 2022 року, обороняючи місто Попасна, що на Луганщині, інформує пресслужба ЛОВА.

«Іван Макар – Герой, який у перший день повномасштабної війни пішов захищати рідну державу. Загинув на Луганщині. Без батька залишилися двоє маленьких синів. Осиротіла і школа, у якій він навчав. Але пам’ять про Івана Макара – жива. Про це свідчать блискучі результати і добрі слова його учнів. Усі справи наших Героїв житимуть. У своїх щоденних клопотах не маємо права підводити їх», - начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Слова вдячності висловила і колишня студентка ліцею. Для «Голосу Прикарпаття» Юлія поділилась своїми спогадами про викладача:

«Історія України – 200 балів. Немає слів… Це все завдяки Герою Івану Ігорьовичу, який загинув за Україну. Я йому вдячна до кінця життя. Його уроки були дуже цікавими. Він викладав матеріал так, що кожен з нас був захоплений нашою славною історією. На уроках ми часто сміялися, жартували, інколи навіть сперечалися. Йому завжди була цікава наша думка щодо певних аспектів. Щобільше – ми йому дуже довіряли, ділилися з ним, як з найкращим другом. Про Івана Ігорьовича можна писати сторінки, але найціннішим є те, що він виховував у нас любов до Батьківщини. В кожному з нас він виплекав патріотизм. За це ми йому безмежно вдячні».

У пам’ять про свого викладача дівчина вирішила для себе, що іспит з Історії України мусить скласти якнайкраще. Так і зробила. Дівчина написала ЗНО на максимальний бал – 200.

Leopolis.news