logo
28/03
2 ...

У Львові відкрили Банк грудного молока (ФОТО)

05-08-2022 15:331074

У Львові відкрили Банк грудного молока (ФОТО)
Фото: пресслужба ЛОР

У комунальному закладі Львівської обласної ради Львівська Обласна Клінічна Лікарня відбулося урочисте відкриття першого в Західній Україні Банку грудного молока.

Захід присвятили Всесвітньому тижню з підтримки грудного вигодовування, інформує Львівська обласна рада

Як зазначив директор лікарні Михайло Гичка, унікальність проєкту полягає в тому, що він повністю зреалізований за кошти меценатів.

 «Роботи тривали кілька років: у приміщенні проведено сучасний ремонт, створені комфортні умови перебування, встановлена нова вентиляційна система, відеонагляд, нове потужне обладнання та система водоочистки.

Загальна вартість становить близько 15 млн гривень - це приклад дієвого соціально відповідального бізнесу і співпраці з міжнародними партнерами. Особливу подяку складаємо нашим латвійським благодійникам, які допомогли на завершальному етапі закупити дороговартісний аналізатор і пастеризатор грудного молока», - зазначив Михайло Гичка.

За його словами, потужності банку грудного молока можуть забезпечити потреби всіх лікувальних закладів Львова і області, а в майбутньому у Західній Україні, які надають допомогу новонародженим.

«Банк грудного молока – це збереження нашого генофонду, життя та здоров’я наших діток, наших українців, які будуватимуть нашу країну в майбутньому.  Дуже приємно, що наш комунальний заклад обласної ради, у такий важкий час, незважаючи ні на що, реалізував такий важливий проєкт», – зазначила голова комісії з питань охорони здоров’я та материнства Анна Ярмола.

 

Leopolis.news