logo
29/03
28/03
2 ...

Ансамбль «Горицвіт» отримав подяку за виступ на фольклорному фестивалі у Парижі

08-08-2022 19:42703

Ансамбль «Горицвіт» отримав подяку за виступ на фольклорному фестивалі у Парижі
Фото: відділ комунікації і промоції ЛНМУ ім. Данила Галицького

На початку липня народний  ансамбль танцю «Горицвіт» імені Зенона Колобича Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького як спеціальний гість з України виступав на сцені штаб-квартири ЮНЕСКО в Парижі. Він взяв участь у фестивалі фольклору «Cultures croisees en ile de France».

Як повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, танцювальний ансамбль Університету вперше серед усіх колективів України представив культуру українського танцю на сцені штаб-квартири ЮНЕСКО.

Його виступ високо оцінили глядачі, гості та учасники фестивалю. А президент фестивалю фольклору в Парижі та водночас і президент CIOFF (Міжнародна рада організацій фольклорних фестивалів та народних мистецтв під егідою ЮНЕСКО) Філіп  Босан надіслав лист-подяку на адресу ЛНМУ ім. Данила Галицького за блискучий виступ нашого колективу. В листі, зокрема, сказано: «Нам було дуже приємно та зворушливо приймати народний  ансамбль танцю «Горицвіт» імені Зенона Колобича Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького з України як учасника 9-го фольклорного фестивалю в штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі. Їх виступ, особливо беручи до уваги драматичну міжнародну ситуацію, був вражаючий та емоційний для понад 1200 глядачів, які були присутні в залі. Те, що демонструють вони на сцені – завжди користується успіхом та отримує теплий прийом глядачів. Ми висловлюємо колективу найтепліші вітання та бажаємо усього найкращого в майбутньому!»

За участь у фестивалі фольклору в Парижі народний  ансамбль танцю «Горицвіт» імені Зенона Колобича Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького отримав від організаторів диплом  Пошани України.

Leopolis.news