У Лівані не прийняли українське судно, яке першим вийшло з Одеського порту

http://leopolis.news/post/69215/u-livani-ne-pryynyaly-ukranske-sudno-yake-pershym-vyyshlo-z-odeskogo-portu

09/08/2022

Про це повідомило Посольство України в Лівані, пише «Економічна правда».

Як передає українське посольство, за інформацією вантажовідправника українського зерна на борту судна «Razoni», покупець у Лівані відмовився прийняти вантаж через затримку термінів доставки на понад 5 місяців. 

«Тож вантажовідправник зараз шукає іншого отримувача для розвантаження його зерна в Лівані/Тріполі чи будь-якій іншій країні/порту», – повідомило посольство.

Як пише Bloomberg, речниця міністерства економіки Лівану заявила, що уряд не причетний до вантажу, оскільки він був призначений для приватного покупця. 

Організація Об’єднаних Націй, яка брала участь в укладенні угоди щодо експорту зерна з українських портів, також не має стосунку до того, куди прямують судна з України, оскільки це комерційні рішення. Про це заявив речник її генерального секретаря на брифінгу в понеділок.

Нагадаємо, 1 серпня вранці міністр інфраструктури України повідомив, що з Одеси відчалило судно RAZONI під прапором Сьєрра-Леоне з 26 тис тонн української кукурудзи. Міністерство оборони Туреччини увечері 2 серпня підтвердило прибуття зерновоза RAZONI з українським збіжжям.

3 серпня представники України, Туреччини, ООН та Росії у Спільному координаційному центрі завершили інспекцію першого судна із зерном, що вийшло з України 1 серпня.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news