На війні з росією загинув захисник із Львівщини Богдан Турко

http://leopolis.news/post/69218/na-viyni-z-rosieyu-zagynuv-zahysnyk-iz-lvivshchyny-bogdan-turko

09/08/2022

Про це повідомила Новояворівська міська рада.

«Висловлюємо співчуття рідним, близьким, побратимам полеглого Героя. Нехай добрий, світлий спомин про Захисника України Богдана, назавжди залишиться у серцях всіх, хто його знав, любив та шанував», – йдеться у повідомленні.

Прощання з українським захисником відбудеться у вівторок, 9 серпня, о 14:00 год в Храм Покрова Пресвятої Богородиці ПЦУ м. Новояворівськ. Поховають бійця на місцевому цвинтарі.

Турко Богдан Михайлович народився 21 липня 1992 року у місті Новояворівськ.

Випускник Новояворівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1. Богдан навчався у Новояворівському ВПУ, де здобув професію муляра, штукатура, маляра.

Останнім місцем праці було «Львівські ковбаси».

З повномасштабним вторгненням росії в Україну, Богдан пішов захищати територіальну цілісність нашої держави. Виконуючи бойове завдання на Донеччині, 2 серпня 2022 року, російські окупанти забрали життя 30-річного солдата Богдана.

«Богдан був щирим, жартівливим та веселим. Не вагаючись пішов захищати Україну, рідну землю, свою родину, кожного з нас», так описують Богдана його рідні та близькі.

В українського захисника залишилися мати Марія Дмитрівна, батько Михайло Миколайович, сестра Наталія та Світлана з сім’єю.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news