logo
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

В Офісі президента вважають неможливим повернення України до Стамбульського комюніке

09-08-2022 12:08691

В Офісі президента вважають неможливим повернення України до Стамбульського комюніке
Фото: president.gov.ua

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк вважає неможливим повернення до Стамбульського комюніке, яке стало результатом очних переговорів між українською та російською делегаціями в березні у Стамбулі.

Про це він заявив в інтерв‘ю українській службі BBC News, повідомляє Укрінформ.

«Якщо коротко, на мій погляд, вже ні (неможливе повернення до Стамбульського комюніке – ред.). Дуже і дуже змінився емоційний фон в Україні. Занадто велику кількість воєнних злочинів ми побачили в прямому ефірі. Українське суспільство, напевно, не погодиться, бо буде розуміти, що якщо за ці злочини не буде відповідальності з боку росії, то вони в тому чи іншому вигляді будуть продовжені на території України. Тому комюніке, яке було запропоноване в Стамбулі, має пройти певний апгрейд», – зазначив Подоляк.

Нагадаємо, 29 березня в Стамбулі відбувся раунд переговорів між українською та російською делегацією. Після нього українська делегація виступила з низкою пропозицій для припинення російсько-української війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки України. Це був останній очний етап переговорів.

Пізніше переговорний процес було зупинено. Член української делегації, радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк заявляв, що переговори України з російською федерацією зупинені доти, доки рф не зможе об'єктивно дивитися на ситуацію.

 Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news