logo
19/04
2 ...

Польський центр допомагає біженцям, які оселилися в Турці

09-08-2022 13:14594

Польський центр допомагає біженцям, які оселилися в Турці
Фото: Турківської ТГ

Пам’ятають про потреби і піклуються про внутрішньо переміщених осіб, які вимушено виїхали з місць бойових дій, але знайшли прихисток у Турківській міській територіальній громаді. За таким принципом працюють у гірському краю Самбірщини.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

До Турки прибула чергова партія гуманітарної допомоги від Польського центру міжнародної допомоги Polskie Centrum Pomocy Międzynarodowej (PCPM). Цього разу сусіди доставили продуктові набори, чого найбільше потребують біженці. Їх працівники пункту отримання, реєстрації та видачі гуманітарної допомоги роздали за відповідною процедурою.

Осторонь життєвих потреб біженців не стоять місцеві підприємці. Зокрема, Турківська ТГ для цієї категорії населення отримала допомогу від мережі магазинів ANDI, яка діє в місті. Вона виділила взуття, одяг. Подібних прикладів можна навести багато. 

 «Так спільно, – сказав міський голова Ярослав Паращич, – мешканці Бойківщини та біженці долають труднощі цього непростого часу, до чого спричинилася російська агресія. Щирі слова подяки хочеться сказати краянам за відчуття єдиної української родини».

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news