logo
25/04
24/04
2 ...

Війна почалася з Криму і має закінчитися звільненням Криму – Зеленський

10-08-2022 08:14462

Війна почалася з Криму і має закінчитися звільненням Криму – Зеленський
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні у вівторок, 9 серпня, заявив, що війна Росії проти України має закінчитися звільненням Криму, так само як почалася з його окупації.

Глава держави наголосив, що Крим — український, і Україна від нього ніколи не відмовиться.

«Росія перетворила наш півострів, який завжди був і буде одним із найкращих місць у Європі, на одне з найнебезпечніших місць у Європі. Росія принесла в Крим масштабні репресії, екологічні проблеми, економічну безвихідь і війну», — сказав він.

Зеленський зазначив, що російські окупанти, які використовують український Крим як військову базу, загрожують безпеці Чорноморського регіону, всієї Європи та глобальній стабільності.

«Ця російська війна проти України та проти всієї вільної Європи почалася з Криму і має закінчитися Кримом – його звільненням. Сьогодні неможливо сказати, коли це станеться. Але ми постійно додаємо необхідні компоненти у формулу звільнення Криму», — додав президент.

Глава  держави додав, що в серпні відбудеться другий саміт Кримської платформи — «ключовий дипломатичний майданчик для роботи зі звільнення Криму». Також Зеленський сказав, що Україна приділяє увагу боротьбі за права корінних народів — кримських татар, караїмів та кримчаків — і бореться за повернення їхнього дому.

Як писав Leopolis.news, вівторок, 9 серпня, в окупованому Криму пролунало кілька вибухів в районі військового аеродрому Саки поблизу Новофедорівки. Міноборони рф стверджує, що причиною вибухів стала «детонація кількох авіаційних боєприпасів». 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news