logo
28/03
2 ...

росія не звинувачує Україну в ударах по Криму, щоб не визнавати безсилля своєї ППО — ISW

10-08-2022 09:10886

росія не звинувачує Україну в ударах по Криму, щоб не визнавати безсилля своєї ППО — ISW
Фото: Скріншот

росія не звинувачує Україну в ударах по аеродрому в Новофедорівці в Криму, бо це стало б свідченням   неефективності російських систем ППО, як уже відбулося з потопленням російського крейсера «Москва».

Такого висновку дійшов американський Інститут дослідження війни (ISW), повідомляє Українська правда.

«Одночасність вибухів на двох різних об'єктах, ймовірно, виключає офіційну російську версію випадкової пожежі, але не виключає ні диверсії, ні далекобійного ракетного удару», - йдеться у повідомленні.

ISW пише, що Україна могла модифікувати свої ракети «Нептун» для використання в наземних цілях (як це зробили росіяни з протикорабельними та зенітними ракетами), але нині немає жодних доказів, які б підтверджували цю гіпотезу.

Нагадаємо, коли українськими протикорабельними ракетами «Нептун»  вразили ракетний крейсер «Москва» Чорноморського флоту рф, Міноборони росії заявило, що там «здетонував боєзапас».

Як писав Leopolis.news, вівторок, 9 серпня, в окупованому Криму пролунало кілька вибухів в районі військового аеродрому Саки поблизу Новофедорівки. Міноборони рф стверджує, що причиною вибухів стала «детонація кількох авіаційних боєприпасів». 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news