logo
18/04
2 ...

Харківські ортопеди спеціально приїхали до Львова, щоб прооперувати дитину із IV-м ступенем сколіозу

10-08-2022 12:37559

Харківські ортопеди спеціально приїхали до Львова, щоб прооперувати дитину із IV-м ступенем сколіозу
Фото: Львівська ОВА

Майже чотиригодинне оперативне втручання з корекції деформації хребта із застосуванням конструкції пройшло успішно і без ускладнень.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Троє лікарів-ортопедів Науково-навчального медичного центру «Університетська клініка» Харківського національного медичного університету на запрошення завідуючої ортопедичного відділення Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» Злати Кузьо приїхали до Львова, аби прооперувати 16-річну Вікторію із ідіопатичним сколіозом 4-го ступеню.

У дівчинки ідіопатичний юнацький сколіоз невідомого походження було виявлено три роки тому. Певний час їй призначили консервативну терапію – носіння спеціального корсету, але цього було не достатньо. Батьки Вікторії все ж таки прийняли рішення про проведення оперативного втручання.

Щоб не ризикувати життям доньки та власним життям, лікарі Університетської клініки згодилися приїхати до Львова, аби прооперувати Вікторію на місці.

«У нас з клінікою є давня дружба. На наше запрошення професора з ортопедії приїжджають оперувати складні випадки сколіозу до нашого госпіталю вже 7-й раз і ми дальше плануємо їхні візити. Щиро дякуємо, що відгукуються і долають такий довгий шлях, аби врятувати дитяче життя тут», - зазначила Злата Кузьо.

Майже чотиригодинне оперативне втручання з корекції деформації хребта із застосуванням конструкції пройшло успішно і без ускладнень. На другий день дівчинка вже могла стояти на ногах. Протягом тижня вона ще проходитиме реабілітацію в клініці, а далі відновлюватиметься вдома.

«Вікторія матиме в подальшому звичне життя з прямою спиною, вона зможе мати фізичні активності, народжувати дітей тощо», - додала лікарка.

Нагадаємо, ідіопатичний юнацький сколіоз поширений у 5,2% підлітків та становить 70–80% усіх випадків деформації хребта в педіатричній практиці.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news