За підтримки польських партнерів на Львівщині облаштують додаткові місця для переселенців

http://leopolis.news/post/69315/za-pidtrymky-polskyh-partneriv-na-lvivshchyni-oblashtuyut-dodatkovi-miscya-dlya-pereselenciv

10/08/2022

Як інформує пресслужба ЛОВА, у межах нової обласної Програми реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів у Львівській області, цьогоріч запланували відремонтувати 20 закладів соціальної сфери у 17 територіальних громадах та створити понад 2 тисячі місць для ВПО. Для цього з обласного бюджету виділили 102,9 млн грн.

Станом на сьогодні тривають роботи у 14 закладах. Ці занедбані приміщення, які вже давно не використовували за призначенням, сьогодні отримують «друге дихання».

Одним із таких є гуртожиток у Стебнику. Роботи тут розпочали наприкінці червня. У розпорядженні нових мешканців буде 32 квартири. Вже наприкінці цього місяця планують відкриття. Заселятимуть переселенців відповідно до черги та складу сім’ї.

Ремонтні роботи на об’єкті оглянув заступник начальника Львівської ОВА Олександр Кулепін разом із польськими партнерами – представниками Готельного холдингу Республіки Польща. Завдяки їхній ініціативі, підтримці Уряду Республіки Польща та сприянню Державного агентства стратегічних резервів Республіки Польща Львівщина отримала гуманітарний вантаж на понад 12 млн грн.

Йдеться про 1,5 тисячі ліжок, 3 тисячі комплектів постільної білизни та інші необхідні товари для організації побуту й проживання людей: меблі, матраци, подушки, ковдри, рушники, кухонний інвентар. Частину з цих речей отримає реконструйований гуртожиток у Стебнику.

«Отримана гуманітарна допомога – це результат переговорів та співпраці, які ми мали упродовж трьох тижнів з нашими польськими партнерами. Сьогодні ми вже бачимо результат. Від початку повномасштабного вторгнення Польща стала прихистком для сотень тисяч українців і продовжує допомагати нашій країні. Ми безмежно вдячні за це. Завдяки цій допомозі ми зможемо суттєво пришвидшити переселення людей із закладів освіти у відреконструйовані приміщення та запустити навчальний процес», – зазначив Олександр Кулепін.  

Речі зі складу відправлятимуть у заклади, готові до розміщення внутрішньо переміщених осіб. Після повного завершення ремонтних робіт, ними облаштовуватимуть нові оселі. Натомість приїжджатиме наступна допомога.

Нагадаємо, що вчора Львівська ОВА, Готельний холдинг Республіки Польща і Асоціація готелів та курортів України підписали Меморандум про співпрацю. Він дозволить збільшити кількість надходжень гуманітарної допомоги з боку Польщі, щоб надалі розподіляти її серед постраждалих внаслідок російської агресії осіб, які проживають на Львівщині.

Зазначимо, що на теренах Львівщини зараз офіційно проживають 245 тисяч ВПО, з них 75 тисяч – діти. Неофіційно – 400 тисяч осіб. 

Leopolis.news