logo
19/04
2 ...

На Пластовій у Львові зламався мобільний комплекс, який стежив за якістю повітря

10-08-2022 15:47669

На Пластовій у Львові зламався мобільний комплекс, який стежив за якістю повітря
Фото: Твоє місто

Пост моніторингу якості повітря, який розміщено поблизу місця будівництва сміттєпереробного комплексу на Пластовій, 13, регулярно фіксує перевищення гранично допустимих норм концентрації шкідливих речовин.

Однак ось уже впродовж декількох тижнів він припинив подавати метеорологічні показники. З проханням пояснити причини цього ми звернулися до ЛКП  «Зелене місто»  із відповідним запитом.

Як роз’яснили у відповіді за підписом директора ЛКП Тараса Калужного, наразі здійснюється відновлення працездатності мобільного метеорологічного комплексу. Також вийшло з ладу обладнання передачі даних в систему стаціонарного поста автоматизованої системи моніторингу атмосферного повітря внаслідок чого не надходять дані замірів якості повітря.

«Підприємством укладено угоду з ТзОВ «Науково-виробниче підприємство Новус Кібернетік», яке здійснює обслуговування та ремонт стаціонарного поста автоматизованої системи моніторингу атмосферного повітря по вул. Пластова, 13. На даний час проводяться ремонтно-технічні роботи по відновленню СД-карти та налагодженню їх роботи, які згідно з гарантіями будуть завершені у найкоротший строк», - йдеться у відповіді директора ЛКП «Зелене місто».

Також Тарас Калужний просить поставитися із розумінням до ситуації із ремонтом та запевнив, що ЛКП «Зелене місто» не мало та не має намірів приховувати об’єктивні дані про якість повітря у Львові.

Нагадаємо, що упродовж доби пост автоматизованої системи моніторингу атмосферного повітря 72 рази здійснює заміри за сімома показниками. Зокрема, вимірюється вміст діоксиду азоту, оксиду вуглецю, діоксиду сірки, озону, оксиду азоту, сірководню та аміаку. Також обладнання показує швидкість і напрямок вітру, відносну вологість, температуру повітря та атмосферний тиск.

У минулому тут неодноразово фіксували перевищення вмісту сірководню, аміаку й інших речовин у повітрі.

Андрій БОЛКУН, Leopolis.news