Майже 13 тис. білоруських військових погодилися на участь у війні проти України – Генштаб

http://leopolis.news/post/69410/mayje-13-tys-biloruskyh-viyskovyh-pogodylysya-na-uchast-u-viyni-proty-ukrany--genshtab-

11/08/2022

Про це на брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

«За попередніми даними, до 13 000 чинних і колишніх військових білоруських спецоперацій підписали згоду на участь у війні проти України. Ідеологічної складової вони не мають – тільки фінансовий інтерес», – розповів він.

«Страх і гроші – основні чинники російської військової присутності», – додав генерал. 

За словами Громова, агресор запрошує на білоруські полігони і іноземців. 3 серпня на аеродром Мочулище (Мінська область) прибули перші іноземні команди з представників рф, Вʼєтнаму, Узбекистану, Камеруну, Таджикистану, Лаосу, Сирії, Малі.

«Це проводиться для створення картинки так званого міжнародного співробітництва», – зазначив Громов.

За його словами, в «Армійських міжнародних іграх-2022», які відбудуться 13 по 21 серпня, передбачена участь представників з 37 країн.

«Задамо питання: чому ж ці ігри не проводити на розпіареному полігоні Алабіно? Чому ці ігри проводять безпосередньо напередодні Дня Незалежності України? За деякими оцінками, не виключено проведення диверсій з навмисними жертвами іноземців для звинувачення ЗСУ», – додав він.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news