logo
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

На аеродромі «Саки» підірвали до 4 складів боєприпасів рашистів – британська розвідка

12-08-2022 12:08633

На аеродромі «Саки» підірвали до 4 складів боєприпасів рашистів – британська розвідка
Фото: з соцмереж

Вибухи в Новофедорівці на території тимчасово окупованого Криму — це результат знищення чотирьох відкритих складів з боєприпасами. Атака позбавила росіян щонайменше восьми літаків.

Такою інформацією поділилася британська розвідка у свіжому звіті щодо війни в Україні, пише УНІАН.

«9 серпня 2022 року на військовому аеродромі «Саки» в західному Криму сталися вибухи. Первісна причина вибухів неясна, але великі грибоподібні хмари, видимі на відео очевидців, майже точно були викликані детонацією до чотирьох незакритих складів боєприпасів», — повідомили в британській розвідці.

У звіті також сказано, що в результаті атаки вдалося знищити або пошкодити щонайменше 8 літаків рашистів — 5 Су-24 і 3 Су-30. Центральна зона аеродрому отримала серйозні пошкодження, але він, ймовірно, залишається працездатним.

Для рф втрата 8 винищувачів не має колосального значення, адже це незначна частина від загальної кількості. Однак «Саки» використовувався для прикриття Чорноморського флоту.

«Можливості морської авіації в даний час значно ослаблені. Цей інцидент, ймовірно, змусить російських військових переглянути своє сприйняття загрози. Крим, ймовірно, розглядався як надійний тиловий район», — підсумували в британській розвідці.

Раніше повідомлялося, що Forbes порахував, скільки рф коштують знищені в Криму літаки.

Нагадаємо, 9 серпня в Криму пролунали вибухи на авіабазі «Саки», де дислокувалися російські винищувачі і бомбардувальники, які здійснюють нальоти на материкову Україну.

Наступного дня в Повітряних силах ЗСУ підтвердили знищення дев’яти літаків на аеродромі в окупованому Криму, при цьому відповідальності за ці удари українська сторона на себе не брала, до того ж окупанти самі заявляють про так звану «детонацію» та називають різні суперечливі причини вибухів.

Тим часом видання The New York Times припускає, що удар по авіабазі нібито міг бути нанесений з української зброї. Зокрема, з оперативно-тактичного ракетного комплексу «Грім».

CNN зазначило, що удар по базі в Саках став найбільшою втратою росавіації з часів Другої світової.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news