logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

Мешканця Червонограда, який зарізав власну 72-річну бабусю, визнали неосудним

12-08-2022 13:03630

Мешканця Червонограда, який зарізав власну 72-річну бабусю, визнали неосудним
Фото: ілюстративне

27-річного мешканця Червонограда, який у травні цього року вбив власну бабусю, визнали неосудним через психіатричне захворювання та відправили на примусове лікування.

Про це повідомляє Відділ інформаційно політики Львівської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва прокурорів Червоноградської окружної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 27-річного мешканця Червонограда за фактом умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України).

Розслідуванням встановлено, що 26 травня цього року чоловік, використовуючи фізичну перевагу, наніс своїй 72-річній бабусі численні удари кухонним ножем в голову та шию. Від отриманих травм потерпіла померла на місці події.

Проведеними експертизами встановлено, що на момент вчинення вбивства фігурант страждав хронічним психічним захворюванням – параноїдальною  шизофренією, із дефектом особистості в емоційно-вольовій сфері, не усвідомлював свої дії та не керував ними.

В зв’язку з наведеним, чоловіка поміщено до закладу з надання психіатричної допомоги в умовах, що виключають небезпечну поведінку.

Прокурори завершили досудове розслідування та скерували до суду клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Червоноградського РВП ГУ НП у Львівській області.

Довідково зазначимо, що примусовими заходами медичного характеру є надання амбулаторної психіатричної допомоги, поміщення особи в спеціальний лікувальний заклад з метою її обов'язкового лікування, а також запобігання вчиненню нею суспільно небезпечних діянь.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news