logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Голову Рівненської облради міняли з представника «ЄС» на «слугу» під наглядом нардепів

12-08-2022 14:09840

Голову Рівненської облради міняли з представника «ЄС» на «слугу» під наглядом нардепів
Фото: ror.gov.ua

Депутати Рівненської обласної ради обрали нового голову – ним став депутат від політичної партії «Слуга Народу» Андрій Карауш.

За нього проголосували 45 депутатів з 48, які взяли участь в голосуванні, інформує пресслужба облради.

Раніше депутати висловили недовіру голові облради від «Європейської солідарності» Сергію Кондрачуку, пише rp.rv.ua. Голосування відбувалося таємним шляхом. Відповідний проєкт раніше зареєстрували депутати зі «Слуги Народу», «Батьківщини», «Сили й Честі» та «За майбутнього». Проголосували усі фракції, окрім «Радикальної партії» та «Свободи». Кондрачука відправили у відставку офіційно за «нездатність організувати роботу ради».

Як зазначає «Рівне вечірнє», у залі ради за голосуванням стежили народні депутати від «Слуги Народу» Олександр Ковальчук, Олександр Салійчук, Олександр Аліксійчук, від «За майбутнє» Віктор М'яляк та від «Батьківщини» Сергій Євтушок. 

Андрій Карауш народився 11 листопада 1976 р., має три вищих освіти, безпартійний, до обрання працював директором Рівненського обласного виробничого комунального підприємства «Рівнеоблводоканал».

У 2009 році нагороджений нагрудним знаком «Почесний працівник житлового-комунального господарства України ІІ ступеня». Указом Президента України №66/2019 від 11 березня 2019 року Андрію Караушу присвоєно почесне звання Заслужений працівник сфери послуг.

Як новообраний голова обласної ради Андрій Карауш традиційно присягнув на вірність українському народові на копії «Острозької Біблії».

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news