Львівщина лідирує за кількістю випускників, які набрали 200 балів з мультитесту

http://leopolis.news/post/69474/lvivshchyna-lidyrue-za-kilkistyu-vypusknykiv-yaki-nabraly-200-baliv-z-multytestu

12/08/2022

Про це Tvoemisto.tv розповіла керівниця Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

«Загальна кількість учасників, які отримали високі бали на мультитесті складає 1426. Це і львів’яни, і мешканці нашої області, так і переселенці, які захотіли писати тест у нас. З них по 200 балів із трьох предметів отримали 88 осіб, з двох предметів – 303, а максимальну кількість балів з одного предмету – 1035 людей», – каже Лариса Середяк.

При тому, за словами керівниці ЛРЦОЯО, найкращі результати майбутні студенти показали з математика (771 особа). З історії високі бали отримали 684 людей, а української мови – 450.

Загалом національний мультипредметний тест у Львові писали 16 493 людей, а у Львівській області – 9 123 людей. Тестування на Львівщині проходило у 13 містах – починаючи від Турки і закінчуючи Бродами, а саме у Дрогобичі, Стрию, Самборі, Червонограді, Городку, Яворові, Новояворівську тощо.

Учні яких шкіл написали мультитест найкраще у Центрі оцінювання якості освіти пообіцяли оприлюднити з наступного тижня.

Нагадаємо, що львівський випускник Артем Краєвський не припустився жодної помилки в мультипредметному тесті. Хлопець навчався у класичній гімназії при ЛНУ імені Івана Франка. Він набрав максимальні 600 балів за підсумками тестів з української мови, історії України та математики.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news