logo
25/04
24/04
23/04
22/04
19/04
2 ...

В Україні до навчального року готові близько 40% закладів освіти

15-08-2022 19:50620

В Україні до навчального року готові близько 40% закладів освіти
Фото: UkrMedia

Новий навчальний рік почнеться за лічені тижні.  Органи місцевого самоврядування самостійно прийматимуть рішення про відновлення навчального процесу.

Усі дотичні до освітнього процесу державні інституції та громадський сектор працюють над тим, щоб навчання почалося вчасно та безпечно. Наше спільне завдання – забезпечити можливість роботи в офлайн режимі максимальної кількості закладів освіти з дотриманням без виключення усіх безпекових норм.

Про це в Медіацентрі Україна – Укрінформ заявила Катерина Павліченко, заступниця міністра внутрішніх справ.

«Органи місцевої влади та самоврядування створюють Комісії з оцінки об’єктів закладів освіти та приймають рішення щодо можливості роботи закладу офлайн. До участі в роботі комісій залучено фахівців від ДСНС, вони виконують перевірки закладів освіти та формують рекомендації щодо можливості початку навчання в офлайн режимі у відповідному закладі», – сказала вона. 

Станом на середину серпня проведено огляд понад 21 тисяч об’єктів закладів освіти, це 80% від всієї кількості навчальних закладів на підконтрольній Україні території.

«За показниками безпеки, до нового освітнього року готові близько 40% установ. Але органи місцевого самоврядування будуть самостійно приймати рішення про відновлення навчального процесу», – наголосила вона. 

Також ДСНС спільно з Міносвіти запроваджують в закладах освіти так звані «Класи безпеки», направлені на вивчення основ цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. На території України вже створено декілька класів безпеки, деякі з них на базі загальноосвітніх закладів.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news