logo
19/04
2 ...

Геріатричний пансіонат у Підбужі отримав нову побутову техніку

16-08-2022 12:09814

Геріатричний пансіонат у Підбужі отримав нову побутову техніку
Фото: ЛОВА

Триває спільний проєкт Львівської обласної військової адміністрації, World Vision International та Громадської організації «Громадська ініціатива Допоможемо Разом» щодо забезпечення побутовою технікою місць масового проживання внутрішньо переміщених осіб. 

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Черговим закладом, який отримав побутову техніку (чотири пральні машини, вісім холодильників, дві морозильні камери та вісім мікрохвильових печей), став Підбузький геріатричний пансіонат. 

Станом на сьогодні в пансіонаті проживає 136 осіб. Зокрема 26 внутрішньо переміщених з Донецької, Луганської, Запорізької, Київської областей. Для прийому мешканців зі східних та центральних областей готують ще один корпус. Колишнє приміщення лікарні відремонтували та створили місця для проживання 60 осіб. «В новому корпусі також плануємо приймати внутрішньо переміщених осіб», — каже директор Віра Йосипівна.

Нагадуємо, з червня триває реалізація зазначеного проєкту. World Vision International надали майже 130 тисяч доларів для закупівлі побутової техніки та на понад 63 тисяч доларів техніки в натуральному вигляді. 

Завдяки цьому понад 50 закладів, передбачених для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб отримали (ще отримають) побутову техніку: холодильники, морозильні камери, газові та електроплити, пральні машини, електрочайники, обігрівачі та блендери.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news