logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

В Україні запустили інформкампанію «Я – ветеран»

16-08-2022 20:26810

В Україні запустили інформкампанію «Я – ветеран»

Український ветеранський фонд запустив інформаційну кампанію «Я – ветеран».

У всіх регіонах України можна побачити борди та сітілайти з фотографіями молодих чоловіків та жінок, які захищають країну, починаючи з 2014 року, а зараз знову повернулися на війну, повідомляє «Громадськйи простір».

«Ми зупиняємо романтизацію війни й хочемо назавжди поховати совкове бачення образу ветерана. Ця соціальна акція має змінити уявлення суспільства про те, що ветерани — це старі дідусі в медалях. А якщо ти не помер за Україну, то не герой. Для України кожне життя наших захисників та захисниць — цінність. Тому в інформкампанії ми показали молодих хлопців і дівчат, які воюють за свободу України», – каже очільниця Фонду Наталія Калмикова. 

У зйомках для інформкампанії взяли участь молоді захисники та захисниці, котрі ламають уявлення суспільства про образ ветерана, як людини похилого віку. У свої 25 років в Україні людина цілком може мати бойовий досвід за плечима.

«На бордах можна побачити людей, котрі вже один раз пройшли пекло війни, а зараз знову повернулися туди. Тому ми підсилюємо світлини гаслом “Так, я — ветеран і продовжую захищати», – каже Наталія Калмикова.

Доповненням до інформаційної кампанії із зовнішньою рекламою стали зображення в соціальних мережах.

Раніше Український ветеранський фонд запустив флешмоб #позивнийУкраїна, у рамках якого збирав історії цивільних, які покинули буденне життя та стали військовими. Ці медіаактивності необхідні, аби сформувати новий образ ветерана у суспільстві.

»Уже мобілізовано пів мільйона людей, і можемо мобілізувати ще стільки ж, якщо це необхідно”, — заявив командувач оперативного командування “Південь” генерал-майор Андрій Ковальчук. Але ця цифра не враховує залучених захисників із Нацгвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки України, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби, Військової прокуратури, МВС, ДФС, Управління державної охорони Поліції, Держспецзв’язку, ДСНС, Державної кримінально-виконавчої служби, Добровольчих та інших військових формуваннях, які увійшли до складу ЗСУ/МВС/Нацгвардії.

За словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, зараз понад 50 тисяч жінок служать у ЗСУ, серед них 5 тисяч — на передовій. 

Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна наголошує, що  до 24 лютого було зареєстровано 500 тисяч учасників бойових дій. Зараз у реєстрі Міністерства соціальної політики зафіксовано понад 770 тисяч людей зі статусом учасника бойових дій. Після російсько-української війни статус ветеранів війни набудуть ще більше молодих чоловіків та жінок, які коштом свого життя захищають Україну. Приблизна цифра майбутніх ветеранів — до 5 мільйонів.

Leopolis.news