logo
23/04
2 ...

На Самбірщині міжнародний пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховичі» запрацює на два роки швидше

17-08-2022 08:58629

На Самбірщині міжнародний пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховичі» запрацює на два роки швидше

Заступник голови Львівської обласної військової адміністрації Юрій Бучко з представниками Мінінфраструктури України та польськими урядовцями оглянули інфраструктуру майбутнього міжнародного пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховичі». Під час зустрічі обговорили подальші дії, аби залізничний та автомобільний рух відкрити найближчим часом.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Нагадаємо, що на Самбірщині міжнародний пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховичі» передбачалося відкрити у 2025 році. Однак, зазначив Юрій Бучко, він запрацює вже наступного року. Для випередження графіка з обох сторін забезпечуються певні умови.

До цього КПП веде дорога «Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий». ЇЇ розпочали ремонтувати торік. Нове асфальтне покриття підрядники настелили від кордону до Добромиля. Роботи на цій ділянці автотраси активно тривають, зокрема, лагодять і мости.

«Водночас, – за словами Юрія Бучка, – прагнемо відновити залізничне сполучення з Хирова до Перемишля через Нижанковичі. Українська  сторона ремонтує колію від Нижанкович до Нового міста. А польські партнери на ремонт своєї ділянки протяжністю 7 кілометрів виділили 40 млн злотих. Їх освоюють у межах від Перемишля до кордону в Мальховичах».

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news