logo
28/03
2 ...

У Раді не бачать підстав для зняття обмежень на виїзд за кордон чоловіків призовного віку – Комітет з питань нацбезпеки

17-08-2022 16:50313

У Раді не бачать підстав для зняття обмежень на виїзд за кордон чоловіків призовного віку – Комітет з питань нацбезпеки
Фото: UkrMedia

росія проводить діяльність щодо переведення своєї економіки на військовий стан, на воєнні рейки, тому продовження правового режиму воєнного стану -  це консолідація зусиль органів державної влади України, всіх складових сектору безпеки та оборони з відбиття ворожої агресії.

Про це в Медіацентрі Україна- Укрінформ заявив Федір Вениславський, член Комітету ВРУ з питань національної безпеки та оборони.

Він додав, що у Верховній Раді постійно підіймається питання виїзду за кордон чоловіків призовного віку, але певної категорії.

«За кордоном досить потрібні певні професії. Одна з найбільших категорій – моряки. Які працюють на іноземних судах і в тому числі заробляють гроші для держави. Це основна мотивація тих, хто виступає за виїзд за межі держави чоловіків»,- сказав народний депутат.

Водночас в парламенті немає однозначної позиції з приводу того, чи варто лібералізувати виїзд за кордон для певної категорії громадян.

«Президент України чітко дав відповідь на петицію про дозвіл виїзду за кордон для певної категорії – всі громадяни є рівними і встановлювати якісь преференції для окремих осіб держава не буде»,- додав він.

 

Наразі розглядаються ініціативи про посилення відповідальності за незаконний перетин державного кордону: «Маємо декілька зареєстрованих законопроектів щодо посилення відповідальності за незаконний перетин кордону, за неповернення у визначений термін, але про сформовані законодавчі ініціативи говорити рано».

Як писав Leopolis.news, Президент Володимир Зеленський відповів відмовою на петицію з проханням відкрити кордони для чоловіків без військового досвіду.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news