logo
24/04
2 ...

За декілька тижнів у «Дії» з'явиться новий документ – пенсійне посвідчення

17-08-2022 21:12398

За декілька тижнів у «Дії» з'явиться новий документ – пенсійне посвідчення
Фото: UkrMedia

Наразі проходить фінальне бета-тестування пенсійних посвідчень у застосунку Дія. Пенсійний фонд проводить певні перевірки зі свого боку. Вже за тиждень  – другий ця послуга стане доступною. 

Про це в Медіацентрі Україна – Укрінформ заявив Мстислав Банік, керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі. 

В застосунку «Дія» будуть доступні пенсійні посвідчення – за віком, за інвалідністю, які будуть підтягуватися автоматично. Важлива складова – пенсійні посвідчення, які будуть генеруватися, мають бути видані після 2017 року. 

«Тим, хто хоче отримати доступ до цього сервісу, ми радимо у пенсійному фонді обміняти їх на більш сучасні, тоді вони стануть доступними і у Дії», – наголосив він. 

Також у «Дії» будуть доступні посвідки на тимчасове проживання в Україні, навіть для іноземців. Однак, їхні посвідки мають бути видані після 2018 року. 

Мстислав Банік розповів, що у «Дії» також буде можливість передавати право керування транспортним засобом іншій особі, поділившись техпаспортом у «Дії». 

«До повномасштабного вторгнення ця опція вже була доступна. Війна дещо припинила таку практику, наразі ми її відновлюємо», – додав керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі. 

Згодом Мінцифри уніфікує документи й англійською мовою для зручності користування Дією за кордоном.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news