logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Часткове повернення акцизу на пальне не має вплинути на його вартість – Мінекономіки

17-08-2022 20:16341

Часткове повернення акцизу на пальне не має вплинути на його вартість – Мінекономіки
Фото: UkrMedia

Повернення акцизу на пальне має надважливе значення для наповнення державного дорожнього фонду та прискорення відновлення пошкодженої окупантами інфраструктури. Водночас це рішення не повинне відобразитися на вартості пального для громадян. 

Про це повідомив Перший заступник Міністра економіки України Денис Кудін в ефірі телеканалу «Перший» під час всеукраїнського телемарафону «Єдині новини», передає Урядовий портал.

«Акциз – це головний механізм наповнення дорожнього фонду. Ворог руйнує нашу інфраструктуру – дороги, мости, які дуже потрібні для економіки. Отже, потрібне джерело для їх ремонту. І це джерело – дорожній фонд. Часткове повернення акцизу дозволить Уряду продовжити відновлення і доріг, і мостів. Ми сподіваємося, що введення акцизу негативно не відобразиться на громадянах. Люди фактично цього не повинні відчути», – наголосив Денис Кудін.

За його словами, наразі спостерігається тенденція до зниження вартості нафтопродуктів на світових ринках. Тож Уряд розглядає пропозицію щодо повернення частини акцизу. Підвищення цін на пальне через це рішення не очікується. 

Нагадаємо, на початку війни Уряд розробив, а Верховна Рада підтримала низку пропозицій, щоб знизити ціну пального для населення. Рішення передбачало скасування акцизу і зниження ПДВ з 20% до 7%.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news