logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Працівницю соцзахисту ЛМР підозрюють в організації виготовлення липових документів для виїзду за кордон

17-08-2022 17:341290

Працівницю соцзахисту ЛМР підозрюють в організації виготовлення липових документів для виїзду за кордон
Фото: Львівської обласної прокуратури

Працівницю одного із відділів соціального захисту Львівської міської ради підозрюють у причетності до організації виготовлення документів, які у час дії воєнного стану надають право виїзду з України особам призовного віку.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

16 серпня відбувся обшук службового кабінету в одному із відділів соціального захисту ЛМР працівниками ГУ НП у Львівській області за участі Яворівської окружної прокуратури. З’ясовували обставини причетності працівниці до організації виготовлення документів, які надають підстави виїзду за кордон особам призовного віку під час дії воєнного стану.

Як повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, одна фальшива довідка про інвалідність коштувала 1 300 доларів США.

«За даними слідства, начальниця одного із районних відділів соціального захисту управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради налагодила схему нелегальної міграції за кордон громадян України – військовозобов’язаних чоловіків, яким заборонено покидати межі держави. За грошову винагороду у сумі 1 300 доларів США затримана, у змові з працівником медичної установи, організовувала виготовлення довідки до акту огляду МСЕК про встановлення групи інвалідності з метою надання права військовозобов’язаним на виїзд за кордон в умовах дії воєнного стану», – повідомили у прокуратурі. 

Правоохоронці затримали фігурантку в порядку ст. 208 КПК України.

У ході проведення обшуку у службовому кабінеті посадовиці вилучено понад 17 тис. доларів США, 1,3 тис. євро та 4 тис. грн. 

Вирішується питання повідомлення про підозру затриманій та обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Встановлюється причетність інших осіб до вказаного злочину.

Операцію з викриття провели прокурори спільно зі слідчими Яворівського РВП ГУ НП у Львівській області, за оперативного супроводу Яворівського РВ УСБ України у Львівській області.

«Львівська міська рада дякує правоохоронцям та буде максимально сприяти в розслідуванні. Також для мерії важливо, аби винні були покарані», – йдеться у повідомленні ЛМР.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news