logo
28/03
2 ...

Майже сотня людей обстежились на наявність гепатиту у межах акції «Зупинимо гепатит разом» у Трускавці

19-08-2022 09:15498

Майже сотня людей обстежились на наявність гепатиту у межах акції «Зупинимо гепатит разом» у Трускавці
Фото: Трускавецька міська рада

Захід приурочили до Всесвітнього дня боротьби з гепатитами, який відзначають у липні.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«У Львівській області за шість місяців цього року зареєстрували вже 27 випадків саме гострого вірусного гепатиту В та 13 випадків гострого вірусного гепатиту С. Вперше виявили 19 випадків хронічного вірусного гепатиту В і 98 хронічного вірусного гепатиту С.

Щоб детальніше ознайомити мешканців області з інформацією про небезпеку гепатиту та як від нього вберегтися, у Трускавці провели просвітницько-роз’яснювальну акцію «Зупинимо гепатит разом».

Під час заходу сьогодні усі охочі могли безкоштовно обстежитися на наявність гепатиту, отримати консультацію спеціалістів і зробити щеплення. У межах акції 97 людей зробили швидкі тести на гепатити В і С, з яких 2 виявилися позитивними, 35 людей провакцинувалися», - розповіла керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко.

Представники влади своїм прикладом підтримали акцію – народний депутат України Орест Саламаха пройшов обстеження, а мер Трускавця Андрій Кульчинський - провакцинувався.

Окрім того, учасникам акції розповіли, як правильно дезінфікувати руки та стежити за гігієною ротової порожнини, дбати про психологічне здоров’я, як правильно дотримуватися інтимної гігієни, адже все це служить профілактикою гепатиту.

Організатори заходу - Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України, Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, Служба організації інфекційного контролю за підтримки Львівської ОВА та Трускавецької міської ради. Партнери - мережа косметологічних студій  «Gera Medic» та стоматологічна клініка «Гаврик Клінік».

 
 

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news