logo
18/04
2 ...

У львівському історичному архіві стартувало масштабне оцифрування документів

19-08-2022 11:05498

У львівському історичному архіві стартувало масштабне оцифрування документів
Фото: facebook.com/TSDIAL/

Сьогодні у Центральному державному історичному архіві України, м. Львів стартувало довгоочікуване оцифрування документів у рамках співробітництва центральних та обласних державних архівів з корпорацією FamilySearch International (США).

Про це повідомляє Урядовий портал.

Програма оцифрування розрахована на 2022–2025 рр. і передбачає копіювання 41015 одиниць зберігання обсягом близько 4 млн аркушів. Перш за все передбачається створення цифрових копій на метричні книги різних конфесій, еміграційні справи, документи діяльності початкових шкіл і вчительських семінарій, окремих гімназій, вищих, середніх і професійних шкіл, а також інвентарі церков та костелів, генеалогічні документи великих магнатських родин.

Довідково

2 червня 2020 року Голова Укрдержархіву Анатолій Хромов підписав Меморандум про співробітництво між Державною архівною службою України та корпорацією FamilySearch International (США), метою якого є оцифрування документів Національного архівного фонду України генеалогічного характеру та створення фонду користування на такі документи. Центральний державний історичний архів України, м. Львів підписав договір про співробітництво з корпорацією 19 листопада 2021 року.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news