logo
14/03
11/03
09/03
06/03
05/03
08/02
24/01
23/01
02/01
17/12
14/12
08/12
04/12
2 ...

МФО vs банк: у кого взяти кредит

02-09-2019 20:1010861

МФО vs банк: у кого взяти кредит

На кредитному ринку нині активно борються за клієнтів дві різні системи: банківська та МФО. Перші привертають до себе увагу низькими процентними ставками, різними бонусами і знижками. Другі пропонують дивовижну швидкість видачі грошей, які можна отримати на картку всього через 15 хвилин після подачі заявки.

Незважаючи на те, що мікрокредити в МФО обходяться значно дорожче, ніж банківські, люди ними дуже активно користуються. Сьогодні ми постараємося розібратися, в чому ж тут річ і який з варіантів кредитування є вигіднішим.

П’ять плюсів позики в МФО

Для початку розберемо переваги мікрокредитів. Деякі люди вважають такі компанії шахраями, котрі обманюють своїх позичальників, надаючи їм гроші під високий відсоток. Насправді ж саме МФО часто стають єдиним місцем, де можна дуже швидко отримати велику суму в борг без зайвих запитань.

Ми виокремили п'ять переваг мікрокредитування:

  1. без довідок і поручителів – тільки паспорт і ІПН;
  2. більше ніж 90% позитивних рішень щодо кредитів;
  3. видача через 10-15 хвилин;
  4. великі суми – до 15-20 тис. грн;
  5. можна оформити через інтернет.

Фахівці кредитного агрегатора smalan-norge.com пояснили, що, на відміну від банківського кредиту, взяти мікрокредит нині можна віддалено, без відвідування відділення компанії та отримання готівки. Для прикладу, в компанії Leasy всі операції можна провести через сайт – досить завантажити фотографії або скан-копії своїх документів. У разі позитивного рішення гроші переказують на звичайну банківську картку.

Плюси і мінуси звернення до банку

Експерти іншого агрегатора smslansnabb.se, в каталозі якого розміщується компанія Thorn та ще низка відомих сервісів, розповіли, що, незважаючи на очевидні плюси мікрокредитів, деякі люди все ж за звичкою звертаються до банків по отримання позики.

Переваги такого варіанта:

  • невисока процентна ставка, 30-50% річних;
  • теоретично велика сума до видачі;
  • безпека персональних даних.

Однак недоліки банківського кредиту перекривають усі його плюси. Адже для отримання грошей потрібно офіційно підтвердити свій дохід. Тож, якщо ви маєте високу зарплату, але оформлені на мінімальну, розраховувати на велику суму точно не варто. У кращому випадку вдасться отримати до 60% від свого підтвердженого щомісячного доходу.

Ще один мінус банків – тривала перевірка, а також залучення поручителів чи застави при великій сумі кредиту. У таких організаціях працює цілий відділ безпеки, який ретельно перевіряє історію кожного нового клієнта, потім виносить свій вердикт щодо суми й умов кредитування. Якщо фахівці знайдуть якісь проблеми, у видачі грошей буде відмовлено. Кількість відмов у банках у рази вища, ніж у МФО.

Кого обрати?

Журналісти Інтернет-видання Kolo News у своєму матеріалі – , назвали три причини, чому звертатися по онлайн-кредити в МФО вигідніше, ніж до банку. Головною з них можна вважати час. При оформленні мікрокредиту не потрібно витрачати дорогоцінні хвилини на збір документів, очікування рішення та різні перевірки. Операція займає щонайбільше 15 хвилин, після чого гроші відразу доступні на рахунку. У сучасних реаліях це дуже важливий аргумент.

 

Звертатися до банку вигідно лише тим, хто має офіційний високий дохід і майно, що можна використати як заставу. Але чи потрібен таким людям кредит? Отже, в сьогоднішній суперечці виграє МФО, котре допомагає економити час і гроші.