logo
16/04
15/04
12/04
11/04
10/04
2 ...

У Турці названо лауреатів щорічного літературно-краєзнавчого конкурсу

04-09-2019 09:091860

У Турці названо лауреатів щорічного літературно-краєзнавчого конкурсу

У Турці підбито підсумки двадцять третього літературно-краєзнавчого конкурсу ім. Мирона Утриска – в минулому відомого політичного та громадського діяча, дослідника Бойківщини.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.

На творче змагання п’ятдесят авторів – члени НСПУ, журналісти, відомі краєзнавці з багатьох районів та областей України – подали 73 свої книжки.

«Головною метою проведення цього конкурсу, – сказав голова організаційного комітету Михайло Вагіль, – є збір нових матеріалів про Бойківщину, сприяння краєзнавчій та дослідницькій роботі про наш край, популяризація нових прозових, поетичних видань, у тому числі й дитячої літератури, творчих імен».

Лауреатами цьогорічного конкурсу в різних номінаціях визнані Лариса Волошенюк за аудіозапис книжки «Вибрані твори», голова Львівської обласної організації НСПУ Ігор Гургула – за цикл книжок, поет, прозаїк Андрій Грущак за книжку «Москалі», поетеса зі Львова Наталія Калиновська за збірку «Палає папороті цвіт», прозаїк з Івано-Франківська Марія Ткачівська, заслужений журналіст України із Самбора Богдан Ладанай та інші автори нових видань.

Важливо, що на конкурс надійшли і твори для дітей. Цінною є історико-краєзнавче видання «Найрідніша в світі Лопушанка-Хомина». Його авторами є старосамбірчани Василь Курій та Роман Лопушанський.

«Це краєзнавче дослідження справило особливе враження, – наголосив голова оргкомітету Михайло Вагіль. – Праця захопила багатющим фактичним архівним матеріалом, вдало систематизованим та цікаво поданим. Велику справу зробили автори. Тому й удостоєна найвищої нагороди».

На основі поданих на конкурс книжок буде підготовлено черговий збірник «З вершин і низин».

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news