Соболєв: «Батьківщина» не голосуватиме за закони, які шкодитимуть країні та людям

http://leopolis.news/post/7107/sobolev-batkivshchyna-ne-golosuvatyme-za-zakony-yaki-shkodytymut-krani-ta-lyudyam-

04/09/2019

Про це за підсумками голосування у парламенті у вівторок заявив заступник голови фракції Сергій Соболєв, інформує прес-служба «Батьківщини».

«Це старт певного законодавчого етапу – коли все буде остаточно визначатися. Ми свідомо проголосували за всі законопроекти, які б контраверсійні чи непідготовлені вони не були», – пояснив він.

Депутат зауважив: ініційовані главою держави зміни до Конституції передбачають ухвалення цілою низки нових законів, які регулюють базові для держави речі, а також внесення змін до вже існуючих документів. Приміром, зменшення чисельності народних обранців означатиме перегляд виборчого законодавства.

«Як тільки ухвалено норму про скорочення кількості депутатів і пропорційну систему виборів – тепер ми зобов’язані ухвалити відповідне законодавство про систему з відкритими списками», – зазначив  Сергій Соболєв.

За словами депутата, парламентська команда Юлії Тимошенко вже має цілий пакет пропозицій і простежить, аби ключові норми законів були чітко прописані й ухвалені з дотриманням усіх процедур. Від якості остаточних редакцій законопроектів залежатиме, чи голосуватиме «Батьківщина» за них.

«Я можу гарантувати: якщо це буде окозамилювання, якщо ключові зміни не буде ухвалено – вибачте, ми не будемо голосувати за такі закони, які потім погіршать життя в країні», – завив Сергій Соболєв.

Як відомо, у вівторок, 3 вересня, «Батьківщина» підтримала включення до порядку денного та направлення до КС семи законопроектів, поданих президентом:

про внесення змін до Конституції України (щодо скасування адвокатської монополії) №1013/П;

про внесення змін до статті 106 Конституції України (щодо закріплення повноважень Президента України утворювати незалежні регуляторні органи, Національне антикорупційне бюро України, призначати на посади та звільняти з посад Директора НАБУ і Директора ДБР) №1014/П;

про внесення змін до статті 93 Конституції України (щодо законодавчої ініціативи народу) №1015/П;
про внесення змін до статей 85 та 101 Конституції України (щодо уповноважених Верховної Ради України) №1016/П;

про внесення змін до статей 76 та 77 Конституції України (щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради України та закріплення пропорційної виборчої системи) №1017/П;

про внесення змін до статті 81 Конституції України (щодо додаткових підстав дострокового припинення повноважень народного депутата України) №1027/П;

про внесення зміни до статті 85 Конституції України (щодо консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів Верховної Ради України) №1028/П.

Також депутати фракції проголосували за проект Закону про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів. 

Leopolis.news