ВРУ взялася посилювати кордон з рф і рб

http://leopolis.news/post/71783/vru-vzyalasya-posylyuvaty-kordon-z-rf-i-rb-

20/09/2022

Ухвалення відповідного законопроєкту №7475 за основу підтримали 250 народних депутатів, інформує УП.

Як зазначається, законопроєкт визначає порядок залучення підрозділів Збройних сил України до посилення охорони держкордону.

Документ передбачає збільшення до 2 км розміру земель, необхідних для інженерного облаштування держкордону з рф  та білоруссю і на природно-заповідних землях.

Законопроєкт також пропонує врегулювати порядок і способи залучення військових частин і підрозділів ЗСУ до виконання завдань, пов'язаних із посиленням охорони держкордону.

Зокрема, йдеться про можливість створення застав вогневої підтримки, артилерії та авіаційних ланок, відбору біометрики у всіх, хто перетинає держкордон, з перевіркою їх на блокпостах і розпізнаванням осіб.

Згідно з проектом закону, в Україні в межах двокілометрової зони можуть встановити спеціальний дозвільний прикордонний режим.

Також запропоновані зміни до низки профільних законів дадуть змогу запобігти зловживанням процедурою отримання статусу біженця особами, яким заборонено в'їзд в Україну, або які становлять загрозу прикордонній безпеці країни.

Leopolis.news