logo
28/03
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
10/03
08/03
04/03
29/02
28/02
26/02
25/02
2 ...

Іван Собко: Молодіжний центр – це простір, де ви навчитеся будувати команду

29-09-2022 19:352863

Іван Собко: Молодіжний центр – це простір, де ви навчитеся будувати команду
Фото: ЛОВА

У Львівському обласному молодіжному центрі стартував другий тренінг для представників громад області.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

У межах програми Центру «Молодіжні лідери Львівщини» для молоді проводять тренінги на різні теми. Зокрема, сьогодні з представниками Миколаївської, Івано-Франківської та Турківської громад спілкувалися про співпрацю з владою та протидію маніпуляціям.  

Учасників сьогоднішнього тренінгу привітав профільний заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

«Ви у своїх громадах, у своїх середовищах працюєте і створюєте власні якісні класні продукти, а ми прагнемо у кожній громаді мати команду молодих перспективних однодумців, майбутніх лідерів. Молодіжний центр – це можливості для вас, тут ви розширюєте своє коло знайомств, знаходите нові ідеї, спілкуєтесь з однолітками та знаходите наставників.

Молодіжний центр – це простір, де ви навчитеся будувати команду! Повірте, що спільно з колегами, партнерами легше реалізовувати класні проєкти. Головне – це мати мотивацію! Бути лідером – дуже непросто, але круто. Тому що лише лідеру відома гіркота поразки і смак перемоги. Бажаю вам бути лідерами!», – зазначив Іван Собко.

Програма «Молодіжні лідери Львівщини» є другим етапом послуги «ІмпактБус», яку надає Львівський обласний молодіжний центр вже другий рік для молодих людей нашої області.

Перший етап проєкту – це виїзди в громади Львівщини, які відбуваються майже кожного тижня. На цих виїздах команда центру проводить тренінги по неформальній освіті для молоді, вивчає потреби та обговорює актуальні проблеми молоді разом з ними або з представниками місцевої влади. Також під час таких виїздів у кожній громаді формується коло молодих людей, які готові брати на себе лідерство та особисту відповідальність у розвитку молодіжних середовищ.

Як розповів керівник Львівського обласного молодіжного центру Іван Сапса, команда центру прагне зробити молодь опорою для майбутнього і водночас, зараз, стати опорою неї. За його словами, сьогоднішня зустріч покликана «прокачати» вміння і навички у тій сфері, яка цікава молодим людям.

«Після інтенсиву учасники отримують практичні завдання, які мають реалізувати упродовж двох тижнів. Ті, які успішно реалізують свої завдання, отримають особистого ментора від Львівського обласного молодіжного центру, з яким працюватимуть у найближчі два-три місяці (залежно від потреби молодої людини). Менторство полягатиме в особистісному розвитку учасника програми, а менторами є працівники молодіжного центру», – зазначив Іван Сапса.

Перші молоді люди, які скористалися програмою, вже працюють з особистими менторами, це представники молодіжної спільноти з Старого Самбора, Золочева та Рудок.

«Кожен з учасників зараз у такому переломному віці, коли шукає себе, обирає майбутню професію. Комусь допомагають батьки, вчителі, але важливо і чути свій внутрішній голос. Метою таких тренінгів є і заохочення молоді до  активної позиції у своїй громаді, до вміння усвідомлювати і формувати свої потреби, а також комунікувати з місцевою владою», – додав начальник відділу молодіжної політики управління молоді та спорту Львівської ОВА Тарас Назарків.

Зазначимо, що проводять тренінг фахівці Львівського обласного молодіжного центру.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news