logo
18/04
17/04
16/04
2 ...

Релокованому на Львівщину бізнесу презентували інструменти підтримки

30-09-2022 08:52552

Релокованому на Львівщину бізнесу презентували інструменти підтримки
Фото: Львівська ОВА

Уже 33 релоковані підприємства отримали фінансову підтримку від Львівської ОВА в розмірі 100 тис. грн.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну на Львівщину релокувалось 214 підприємств, з них 150 вже розпочали роботу. Завдяки релокації підприємств в області вдалось створити понад 4,5 тисячі робочих місць.

Напередодні, 29 вересня, для релокованого бізнесу департамент економічної політики Львівської ОВА спільно з програмою USAID Ukraine провів конференцію, під час якої презентували інструменти підтримки, якими підприємці можуть скористатись. Окрім цього, присутнім продемонстрували успішні кейси релокованих на Львівщину підприємств, які вже скористались можливостями підтримки.   

«Коли ми говоримо про інструменти підтримки, то можна говорити лише про гроші, а можна говорити про створення середовища, в якому будуть освіта, якісні послуги, транспарентність та довіра одне до одного. Саме в такому середовищі бізнес буде розвиватись. А чим більше буде інвесторів та підприємців, тим швидше ми зможемо відбудувати та розвивати державу. Дякую кожному, хто у такий складний час продовжує працювати над розвитком власної справи, відкриває новий бізнес, дає робочі місця, платить податки. Дякую партнерам, які допомагають. Дякую кожному, хто вірить у власну державу», – наголосив у вітальному слові начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Керівник департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда розповів про механізми дії Програми підтримки бізнесу у Львівській області на час воєнного стану. Нагадаємо, що Львівська ОВА першою в Україні запровадила таку програму.

Релоковані підприємства можуть отримати безповоротну фінансову допомогу, бізнес – ваучерну підтримку, а підприємства харчової, легкої, машинобудівної промисловості – безповоротну фінансову допомогу на закупівлю обладнання.  

Так, вже 33 релоковані підприємства отримали фінансову підтримку від Львівської ОВА в розмірі 100 тис грн, а 7 релокованих підприємств – кошти на закупівлю обладнання до 500 тис. грн.

Також, при Львівській ОВА вже у жовтні розпочне роботу чергова Школа експортера. Тут навчатимуть основ експорту усіх зацікавлених у виході на зовнішні ринки. Стати учасниками цієї Школи можуть і релоковані підприємці.

Представили релокованому бізнесу і грантові можливості Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Це грантова програма «Безперервність та відновлення бізнесу» спрямована на потреби розвитку виробництва, продажу, адаптації продукту та запуску нового продукту, сертифікацію, цифрові та торгові можливості, покращення бізнес-процесів і моделей, розбудову організаційного потенціалу, грантова програма «Підтримка участі бізнесу в торговельних заходах», грантова програма для організацій з розвитку підприємництва для імплементації заходів, спрямованих на підтримку безперервності та відновлення бізнесу.

А також – підтримка малих та середніх підприємців, зокрема ініціатива West Business Hub, яка допомагає жінкам-підприємицям, допомога у сертифікації для виходу на нові ринки, розширенням лінійки продукції тощо.

Про можливості та підтримку для бізнесу розповіли також представники ProZorro Market, програм міжнародної організації з міграції, проєктів міжнародної організації праці в Україні, Головного управління Держпраці у Львівській області, представники банків.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news