Ухилянтів переправляли через кордон під виглядом опікунів: на Львівщині викрили нову схему

http://leopolis.news/post/72374/uhylyantiv-perepravlyaly-cherez-kordon-pid-vyglyadom-opikuniv-na-lvivshchyni-vykryly-novu-shemu--

30/09/2022

Як інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України, чоловіки шукали «клієнтів», котрі мали намір уникнути мобілізації до лав Збройних сил України та «забезпечували» їх фіктивними документами для перетину кордону.

Оперативники Львівського прикордонного загону спільно зі співробітниками Департаменту міграційної поліції та Управління кримінального аналізу ГУНП у Львівській області, слідчими Яворівського відділу поліції Львівщини, за процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури затримали двох громадян України, які сприяли співвітчизникам у незаконному перетині кордону. Зловмисниками виявились мешканці Івано-Франківської області.

Ділки виготовляли документи про опікунство над людьми з інвалідністю та тих, які потребують постійного догляду. У такий спосіб зловмисники переправили за кордон 28 ухилянтів.

За результатами проведених санкціонованих обшуків було виявлено та вилучено предмети та документи, які підтверджують причетність фігурантів до здійснення незаконної діяльності.

Аферистів правоохоронці затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Правоохоронці встановлюють усіх причетних до організації незаконного переправлення військовозобов’язаних за кордон.

Невдовзі суд обере зловмисникам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news