Україна подає заявку про вступ до НАТО – Зеленський (ВІДЕО)

http://leopolis.news/post/72402/ukrana-podae-zayavku-pro-vstup-do-nato--zelenskyy-video

30/09/2022

Про це повідомляє Офіс президента.

Зеленський оголосив рішення,які були ухвалені на засіданнях Ставки і РНБО:

«Перше. Лише шлях посилення України й вигнання окупантів з усієї нашої території повертає мир. Ми пройдемо цим шляхом.

Друге. Україна була й залишається лідером у переговорних зусиллях. Саме наша держава завжди пропонувала росії домовитися про співіснування на рівних, чесних, гідних і справедливих умовах. Очевидно, що з цим російським Президентом це неможливо. Він не знає, що таке гідність і чесність. Тому ми готові до діалогу з Росією, але вже з іншим Президентом Росії.

І третє. Ми маємо зафіксувати юридично все те, чого ми вже досягли фактично».

«Саме в Україні вирішується доля демократії в протистоянні з тиранією. Саме тут міцністю наших державних кордонів, ми можемо закріпити міцність кордонів усіх європейських держав. Ми можемо гарантувати, що ніхто більше не наважиться повертати війну на наш континент», – наголосив Зеленський.

За його словами, Україна де-факто уже є у НАТО.

«Ми де-факто союзники. Цього вже досягнуто. Де-факто ми вже пройшли свій шлях у НАТО. Де-факто ми вже довели взаємосумісність зі стандартами Альянсу, вони реальні для України – реальні на полі бою і в усіх аспектах нашої взаємодії.

Ми довіряємо одне одному, ми допомагаємо одне одному і ми захищаємо одне одного. Це і є Альянс. Де-факто».

«Сьогодні Україна подає заявку, щоб зробити це де-юре. За процедурою, яка відповідатиме нашому значенню для захисту всієї нашої спільноти. У пришвидшеному порядку», – зазначив Зеленський і згадав про приклад Фінляндії та Швеції, які цьогоріч розпочали приєднання до Альянсу без Плану дій щодо членства.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news