Рада ЄС заявила, що ніколи не визнає анексію територій України

http://leopolis.news/post/72410/rada-es-zayavyla-shcho-nikoly-ne-vyznae-aneksiyu-terytoriy-ukrany

30/09/2022

Про це йдеться у заяві Європейської Ради.

«Ми рішуче відкидаємо та однозначно засуджуємо незаконну анексію росією Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України. Умисно підриваючи заснований на правилах міжнародний порядок і відверто порушуючи фундаментальні права України на незалежність, суверенітет і територіальну цілісність, основні принципи, закріплені в Статуті ООН і міжнародному праві, росія ставить під загрозу глобальну безпеку», – наголошено у заяві Ради ЄС.

У ЄС зазначають, що не визнають і ніколи не визнають незаконні «референдуми», які росія організувала як привід для подальшого порушення незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, ні їх сфальсифіковані та незаконні результати.

«Ми ніколи не визнаємо цю незаконну анексію. Ці рішення є недійсними та не можуть мати жодних правових наслідків. Крим, Херсон, Запоріжжя, Донецьк і Луганськ – це Україна. Ми закликаємо всі держави та міжнародні організації однозначно відкинути цю незаконну анексію», – зазначено у заяві.

Також у ЄС запевнили, що ядерні загрози з боку Кремля, військова мобілізація та стратегія спроби неправдиво представити територію України як російську та нібито війна зараз може відбуватися на території Росії не похитнуть нашу рішучість».

«Ми будемо посилювати наші обмежувальні заходи щодо протиправних дій Росії. Вони посилять тиск на росію, щоб вона припинила її агресивну війну», – наголосили у ЄС.

Як повідомляли, путін сьогодні оголосив про анексію Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

Президент Джо Байден засудив «шахрайську спробу рф анексувати суверенну українську територію».

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news