logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

На Харківщині виявили обстріляну автоколону з цивільними: 24 загиблих, серед них вагітна і 13 дітей (ФОТО, ВІДЕО)

01-10-2022 18:10807

На Харківщині виявили обстріляну автоколону з цивільними: 24 загиблих, серед них вагітна і 13 дітей (ФОТО, ВІДЕО)
Фото: СБУ

У Куп’янському районі Харківської області виявили обстріляну росіянами колону з автомобілями, де перебували цивільні. Загинули 24 людини, серед них вагітна жінка і 13 дітей.

Як повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов із посиланням на поліцію Харківщини, обстріл відбувся 25 вересня близько 9.00 год.

«24 людини, серед них – вагітна жінка і 13 дітей. Такі жахливі наслідки обстрілу колони із семи автомобілів окупантами між селищами Курилівка та Піщане, що в Куп’янському районі. Це так звана «сіра зона». Росіяни майже впритул обстріляли цивільних», – написав він у Telegram. 

За інформацією ОГП, 30 вересня прокурори, слідчі СБУ та поліції поблизу села Курилівка Куп’янського району виявили розстріляну колону з семи автівок.

«За даними слідства, автомобілі розстріляла російська армія 25 вересня, коли цивільні намагались евакуюватись. Дві машини згоріли повністю», - повідомили в Офісі генпрокурора.

Як повідомляє Служба безпеки України, йдеться про цивільну колону, в якій також перебували діти, у «сірій зоні» – між окупованим Сватовим Луганської області та звільненим Куп'янськом на Харківщині.

«Наприкінці вересня рашисти повністю знищили колону з семи автомобілів. Щонайменше 20 людей загинуло, і серед них – 10 дітей. Звірячий напад на цивільних осіб вчинила диверсійно-розвідувальна група окупантів – вони зі стрілецької зброї майже впритул розстріляли шість стареньких легковиків та одну вантажівку «ГАЗель». Ворог вкотре довів, що його мета – знищення всіх українців, незалежно від віку і статі. Окупанти зазнають поразок на полі бою і від безвиході відповідають на них убивством мирних громадян. Та рашисти не уникнуть покарання – ми знайдемо кожного і змуcимо відповідати за вчинені звірства», – повідомив в.о. голови СБУ Василь Малюк.

Станом на зараз встановлюються особи убитих росіянами громадян та остаточна кількість жертв. Декому з тих, хто був в цій колоні, вдалося врятуватися з влаштованого росіянами пекла. Зараз вони дають свідчення слідчим. 

Також правоохоронці збирають докази цього злочину для Міжнародного кримінального суду. Розслідування ведуть за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством) Кримінального кодексу України. 

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news