logo
28/03
2 ...

На Львівщині виплачують фіндопомогу на встановлення пам’ятного знаку на могилах загиблих військових

03-10-2022 12:26398

На Львівщині виплачують фіндопомогу на встановлення пам’ятного знаку на могилах загиблих військових

У 2022 році розмір грошової підтримки становить 50 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Допомогу надають в межах реалізації комплексної програми соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО (ООС) та їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2021 – 2025 роки.

Програма містить два заходи, які передбачають допомогу на / за встановлення пам’ятного знака: 

  • надання одноразової грошової допомоги;
  • нове будівництво пам’ятного знаку встановленого зразка.

Відтак, рідні загиблих захисників та захисниць мають обрати один з варіантів фінансової підтримки.

Виплати реалізовують департамент соціального захисту населення та управління капітального будівництва облдержадміністрації.

Їх може отримати один з членів сім’ї: дружина (чоловік), діти, батьки та утриманці захисника чи захисниці України, ветерана війни, бійця-добровольця АТО, постраждалого учасника Революції Гідності, які на день смерті такої особи і на момент звернення зареєстровані та фактично проживають у Львівській області (у разі відсутності вищезазначених умов право на отримання допомоги мають інші члени родини).

ВПО допомогу виплачують за місцем перебування на обліку в єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб (в межах Львівської області).

Щоб отримати підтримку, необхідно звернутися до органу з питань соціального захисту в територіальній громаді за місцем реєстрації або перебування із відповідною заявою та пакетом документів.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news