logo
25/04
24/04
2 ...

Троє мешканок Дрогобиччини отримали почесне звання «Мати-героїня»

05-10-2022 11:37462

Троє мешканок Дрогобиччини отримали почесне звання «Мати-героїня»
Фото: Львівська ОВА

За материнську самовідданість та зразкове виховання дітей нагородили трьох жительок Дрогобицького району.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Звання «Мати-героїня» отримали Анну Борсук з Борислава, Галину Галелюк з Дрогобича та Руслану Копчу із села Снятинка. Відповідний указ напередодні підписав Президент України Володимир Зеленський.

Вручив нагрудний знак та привітав жінок із присвоєнням почесного звання начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк у понеділок, 3 жовтня, під час координаційної наради з керівництвом територіальних громад, державних органів, правоохоронних органів та силових структур.

«Бути матір’ю це, насамперед, велика праця. Бо щоб виховати із немовляти добру, чуйну, дбайливу, розумну та мудру дорослу людину, потрібні титанічні зусилля і постійна робота над собою. І зачасту, незважаючи на всі інші соціальні ролі у житті, велика лепта цієї щоденної роботи з виховання дітей лягає на плечі матері. Матір бодай однієї дитини – це вже надзвичайна жінка. Але є жінки, які за своє життя виховали не одну чи двоє дітей, а п‘ятеро і більше.

Щирі вітання нашим матерям-героїням з присвоєнням почесного звання. Ви заслуговуєте цього і є найкращими матерями для своїх дітей.

Щирої поваги й шани вам від дітей, миру й злагоди у сім’ях і Україні!», – зазначив Степан Кулиняк.

Довідково: Почесне звання України «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім'ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей, відповідно до пункту 9 розділу І Положення «Про почесні звання України», затвердженого Указом Президента України від 29.06.2001 № 476/2001 (зі змінами).

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news