logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

У 80% профтехів освітній процес відбувається в очному або змішаному режимі – Шкарлет

05-10-2022 13:38666

У 80% профтехів освітній процес відбувається в очному або змішаному режимі – Шкарлет
Фото: sud.ua

Цьогоріч вступна кампанія до профтехів триватиме до 1 листопада, однак 83 тис. 170 учнів, які вступили до закладів ПТО, вже розпочали навчання.

Загалом близько 227 тис. здобувачів розпочали новий навчальний рік у професійно-технічних закладах освіти.

Сьогодні функціонує 564 заклади. З них освітню діяльність у традиційному форматі здійснюють 157 профтехів, 287 – у змішаному і 120 дистанційно, повідомляє Урядовий портал.

«Тішить, що у 80% закладів заняття відбуваються в очному або змішаному режимах. Якщо раніше дистанційний формат викликав труднощі в навчанні учнів, то зараз педагоги і майстри готові ефективно викладати як теорію, так і практику онлайн. Для цього ми регулярно навчаємо їх цифровим навичкам, пояснюємо, як створювати онлайн-контент», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. 

Також готується до запуску онлайн-платформи «Професійна освіта онлайн», яка допоможе учням навчатися робітничим професіям швидко і безперешкодно. 

«У щорічному зверненні Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн запропонувала оголосити 2023 рік Європейським роком навичок, аби більше зосередитися на інвестиціях у розвиток робітничих професій та підвищення кваліфікації фахівців», – нагадав Міністр.

За його словами, військова агресія рф значно актуалізувала попит на таких працівників. 

«Представники робітничих спеціальностей затребувані в усіх регіонах України. І ми працюємо над підвищенням престижу професійно-технічної освіти, модернізацією мереж закладів та розвитком дуальної форми профосвіти», – зазначив Сергій Шкарлет.

З метою популяризації профтехосвіти триває промокампанія «Все працює завдяки нам», де презентують робітничі професії, а головний проморолик кампанії транслюється на національному та регіональному телебаченні країни.

 Leopolis.news