Міносвіти оголосило конкурси на заміщення посад ректорів трьох львівських університетів

http://leopolis.news/post/72706/minosvity-ogolosylo-konkursy-na-zamishchennya-posad-rektoriv-troh-lvivskyh-universytetiv

06/10/2022

Відповідно до статті 42 Закону України «Про вищу освіту» конкурс на заміщення посади керівника закладу вищої освіти оголошується не пізніше ніж за два місяці до закінчення строку контракту особи, яка займає цю посаду. 

Відтак, МОН оголосило конкурси на заміщення посад ректорів Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, Львівського національного університету природокористування та Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького.

Департаменту кадрового забезпечення МОН доручено організувати прийом і розгляд документів від претендентів на їх відповідність вимогам, передбаченим Законом України «Про вищу освіту», та внести кандидатури претендентів до зазначених університетів для голосування.

Кандидати на пост ректора Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського повинні подати свої документи до 27 листопада 2022 року, Львівського національного університету природокористування – до 5 грудня 2022 року, Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького – до 5 грудня 2022 року.

Згаданим вузам доручено організувати проведення виборів ректора згідно з вимогами статті 42 Закону України «Про вищу освіту» та провести вибори протягом трьох місяців після завершення правового режиму воєнного стану в Україні. Після закінчення терміну контракту у сьогодні діючих ректорів університетів повинні бути призначені виконувачі обов’язків керівників цих університетів. 

Протягом 10 днів з дня завершення терміну подання відповідних пропозицій Міносвіти вносить кандидатури претендентів, які відповідають вимогам Закону, до закладу вищої освіти для голосування. Керівник закладу вищої освіти обирається шляхом таємного голосування строком на п’ять років. 

Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news