Львівські медики врятували життя 56-річній жінці, яка мала велику аневризму головного мозку

http://leopolis.news/post/72708/lvivski-medyky-vryatuvaly-jyttya-56-richniy-jinci-yaka-mala-velyku-anevryzmu-golovnogo-mozku

06/10/2022

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Аневризма була розміром півтора сантиметра. Малоінвазивна операція – тобто без розрізів, минула успішно, і пацієнтка уже поїхала додому.

«Ми розширили географію надання новітньої нейрохірургічної та нейрорадіологічної допомоги для наших пацієнтів з різних районів міста та області. Як результат – цими днями медики врятували життя 56-річної пацієнтки з величезною аневризмою, розміром півтора сантиметра», - повідомили у Першому ТМО.

Пацієнтка – мешканка Турківщини. Все почалось з головного болю, який згодом перекинувся на обличчя та шию. Також піднявся тиск. Коли пані Тетяна зрозуміла, що таблетки не діють – викликала швидку. Її одразу ж госпіталізували в Самбір. Уже звідти вона потрапила до львівських спеціалістів.

Після діагностики жінці повідомили: у неї велика аневризма мозкової артерії. І вже наступного дня спеціалісти відділення реперфузійної терапії та радіології виконали емболізацію – закриття аневризми з допомогою мозкових спіралей. Тому операція відбулась без розрізів – лише одним проколом, довжиною до 5 мм.

Втручання проводила команда спеціалістів: нейрорадіолог Олександр Голуб, нейрохірург Олег Кобилецький та анестезіолог Тетяна Приходько.

«Пацієнтка вчасно викликала швидку допомогу, і це врятувало її життя. Адже будь-яке коливання тиску могло спричинити розрив аневризми, і тоді – або важка інвалідність, або навіть летальність», наголошують медики та вкотре просять вчасно звертатися за допомогою лікарів.

Записатись на консультацію можна за телефоном: 0 800 333 003.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news