logo
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
26/04
2 ...

ВРУ закликала Іран негайно припинити постачання росії зброї

19-10-2022 13:401261

ВРУ закликала Іран негайно припинити постачання росії зброї

Верховна Рада України підтримала заяву, у якій засудила сприяння Ісламською Республікою Іран збройній агресії проти України та закликала Тегеран припинити постачання росії будь-яких озброєнь.

Заяву підтримали 303 депутати, повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Нардепи наголосили, що рішення Ірану щодо постачань зброї до рф покладають на Іран відповідальність за наслідки збройної агресії проти України. Також, за словами, депутатів, постачання Іраном озброєння до рф підриває двосторонні відносини між Києвом та Тегераном.

«Не зрозірвання дипвідносин, а лише засудження», – дивується Ярослав Желєзняк.

Також, за словами нардепа, документ:

  • відзначає, що постачання Іраном зброї не сумісні з резолюцією Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй No2231 (2015);
  • закликає Іран негайно припинити постачання до держави-агресора - рф будь-яких озброєнь;
  • закликає світову спільноту невідкладно вжити всіх можливих заходів з метою припинення постачань Іраном озброєнь до рф, а у разі відмови Ірану від припинення таких постачань - запровадити дієві санкції;
  • закликає уряди та парламенти іноземних держав сприяти суттєвому зміцненню обороноздатності України, зокрема невідкладно посилити можливості України у сфері протиповітряної та протиракетної оборони.

Як  повідомляли, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запропонував розірвати дипломатичні відносини України з Іраном через надання росії ударних безпілтників.

Україна також офіційно попросить Ізраїль про передачу систем ППО.

На Радбезі ООН можуть порушити питання «іранських дронів».

Іран погодився відправити росії більше безпілотників та ракет системи «земля-земля».

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news