logo
23/04
22/04
21/04
20/04
19/04
2 ...

Втеча в’язнів на Львівщині: у Миколаївській колонії замовчували про інцидент

09-09-2019 12:351013

Втеча в’язнів на Львівщині: у Миколаївській колонії замовчували про інцидент
Фото: з відкритих джерел

Прокуратура провела перевірку «Миколаївської виправної колонії №50», із якої 3 вересня утекли двоє засуджених, та виявила порушення режимних вимог.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Львівської області.

Зазначається, що засуджений за зґвалтування та розбій 20-річний киянин та 26-річний мешканець Житомирщини, який сидів за торгівлю наркотиками, відбували покарання у дільниці соціальної реабілітації держустанови та виконували роботи на цьому об’єкті.

Колонію перевірили на предмет дотримання кримінально-виконавчого законодавства щодо забезпечення режимних вимог та з’ясували, що у вони продовжують грубо порушуватись.

«У ході перевірки встановлено, що однією із причин втечі засуджених стали грубі порушення вимог Інструкції з організації нагляду за засудженими при складанні плану нагляду за засудженими дільниці соціальної реабілітації ДУ «Миколаївська виправна колонія №50» на короткочасному виробничому об’єкті та залишення засуджених без нагляду на час, достатній для втечі», – йдеться у повідомленні.

Водночас, зафіксований факт зволікання із повідомлення про цей інцидент.

«Тобто подія трапилась близько 14:00 год, а таке повідомлення надійшло до чергової частини Миколаївського відділення поліції лише о 17:46 год, що значно ускладнило пошуки», – зазначається у повідомленні.

За результатами перевірки керівництву Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції внесено вказівку про усунення та недопущення аналогічних порушень у колонії та притягнення до встановленої законом відповідальності винних службових осіб.

Нагадаємо, з Миколаївської колонії №50 на Львівщині 3 вересня втекли двоє в'язнів, які були засудженні за зґвалтування і розбій та виготовлення наркотичних засобів. Один з втікачів – 20-річний уродженець Києва, інший – 26-річний мешканець Житомирської області.

Втекли вони з робочого місця на контрагентському об’єкті.

За фактом утечі засуджених поліція відкрила кримінальне провадження

Під час затримання в’язні-втікачі поранили поліцейського.

Leopolis.news