logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

«Це залежить від українців»: Байден прокоментував можливість переговорів України з рф

10-11-2022 10:561078

«Це залежить від українців»: Байден прокоментував можливість переговорів України з рф
Фото: liga.net

Президент США Джо Байден наголошує, що жодне питання щодо України не вирішуватиметься без участі України.

Про це він заявив під час пресконференції в середу, передає Укрінформ.

«Це залежить від українців... Нічого про Україну без України», - сказав він, відповідаючи на запитання, чи може український уряд піти на компроміс із росією.

«Я не знаю, що вони збираються робити. Але я знаю одне: ми не будемо вказувати їм, що вони мають робити», - зауважив він.

  Він зазначив, що після того, як російські війська залишать Херсон, обидві сторони вирішуватимуть, що робити в зимовий період і чи йти на компроміси.

Він також сказав, що має намір обговорити питання російської війни з лідерами G20 в Індонезії.

«Я збираюся їхати на G20. Мені сказали, що президент путін навряд чи буде там, але інші світові лідери будуть... І в нас буде можливість побачити, якими можуть бути подальші кроки», - пояснив Баден.

Він наголосив, що, на його думку, допомога надаватиметься Україні постійно. «Це моє очікування», - зазначив він. Коментуючи слова лідера республіканців Кевіна Маккарті про те, що той не даватиме Україні «карт-бланш», Байден зауважив: «Ми не давали Україні карт-бланш».

  За його словами, США не закрили небо над Україною, щоб не «встрянути в третю світову війну», а також не надали ракет для «Хаймерсів» з дальністю польоту понад 600 миль.

«Я не хочу, щоб вони почали бомбити російську територію», - додав він.

«Але чи надамо ми їм усі розумні можливості захистити себе? Так... - заявив він. - Ми хочемо переконатися, що вони здатні захистити себе й відповісти на те, що є найпотворнішою агресією, яка відбулася від часів Другої світової війни... з боку Путіна, на території України. І дуже багато поставлено на карту».

Тому, за його словами, він би був «дуже здивований», якби республіканці сказали, що «не збираються фінансувати законні оборонні потреби України».

Підготувала Анастасія Андрійчук,  Leopolis.news