logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Зеленський вручив спікеру Сеймасу Литви орден

11-11-2022 18:091114

Зеленський вручив спікеру Сеймасу Литви орден
Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч зі Спікером Сеймасу Литовської Республіки Вікторією Чмілітє-Нільсен, яка перебуває з візитом в Україні в межах проведення Парламентської асамблеї України та Литви.

Про це інформує Офіс президента.

Зеленський подякував Литві за послідовну політичну, фінансову, гуманітарну підтримку та оборонну допомогу нашій країні з перших днів повномасштабної війни з Росією.

«Ми особливо вдячні за посилення нашої армії, за тренувальні місії, ремонт пошкодженої військової техніки, медичну допомогу нашим захисникам та їх реабілітацію», – зазначив Володимир Зеленський.

Під час переговорів було наголошено на важливості та принциповості понад десяти резолюцій на підтримку України, ухвалених Сеймасом Литви з початку російської агресії. Президент України відзначив вагомий особистий внесок Вікторії Чмілітє-Нільсен в ухвалення документів, а також рішучу особисту позицію пані Спікера з критичних питань для захисту інтересів нашої держави.

На зустрічі окремо наголосили, що російська агресія та ракетний терор проти української цивільної інфраструктури провокує дефіцит енергопостачання не лише в Україні, а й в усій Європі.

У цьому контексті сторони відзначили важливість уже започаткованої участі литовської сторони у відбудові українських об’єктів інфраструктури, які постраждали внаслідок російського вторгнення. Співрозмовники наголосили, що саме на відновлення України мають бути спрямовані заарештовані та заморожені російські активи.

Також було акцентовано на важливості покарання всіх винних у скоєних в нашій країні воєнних злочинах та злочинах проти людяності, включно зі злочином агресії.

Володимир Зеленський і Вікторія Чмілітє-Нільсен обговорили подальшу взаємодію на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Зеленський окремо подякував керівництву Литви за теплий прийом і допомогу українцям, які були вимушені залишити батьківщину через війну.

Наприкінці зустрічі Президент України вручив Спікеру Сеймасу Литви орден князя Ярослава Мудрого ІІ ступеня, яким Вікторію Чмілітє-Нільсен було нагороджено за значні особисті заслуги у зміцненні міждержавної співпраці, підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Leopolis.news